Interview

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Wie is Gert Dijkstra?
Ik ben iemand die graag ‘vlot wil trekken wat is vast gelopen’. Ik ben een conceptuele denker.  Wanneer nodig denk ik ‘buiten het vierkant’. Ik ben graag bezig met de vraag ‘hoe kan het beter?’ In gesprek met anderen krijg ik snel scherp ‘hoe dan wel?’ Van nature ga ik op zoek naar een creatieve manier om het doel te bereiken en daarin maak ik mij graag verantwoordelijk voor het resultaat.

Wat is je drijfveer in het leven?
Voor mij is dat ‘bezig kunnen zijn met een betere leefomgeving van mensen’, vooral voor diegenen die buiten hun eigen toedoen niet meer volop kunnen meedoen aan onze maatschappij. Dat heeft wel een link met mijn verleden; geboren als oudste in een fries ‘nuchter’ gezin met belangstelling voor de ander. Zo ben ik opgevoed met een stevige dosis rechtvaardigheidsgevoel en opgegroeid in de weidse natuur van een eiland. Dat laatste, je thuis voelen in je omgeving, gun je iedereen en dat eerste maakt dat ik vind dat het ook moet kunnen.

Wanneer komt het beste in je los?
Als er een probleem op tafel ligt waar anderen niet direct uitkomen, maar waar toch snel en adequaat een oplossing voor moet komen.

Waar ben je trots op?
Dat ik anderen enthousiast kan krijgen met een inspirerende visie, een eigen en soms andere manier van kijken. En dat ik – ongeacht wat en hoe – mijzelf blijf, authentiek ben en blijf zoeken naar een professionele oplossing. Dat ik daarin loyaal ben aan de afspraak om het doel te bereiken.